Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΧΛΙΩΝ : Μια ξεχωριστή εκδήλωση από το σύνδεσμο Κρητών Ηρακλείου Αττικής

Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργάνωσε ο σύνδεσμος Κρητών Ηρακλείου Αττικής « Η Μεγαλόνησος Κρήτη» το μεσημέρι της Κυριακή 06 Απριλίου 2014 στα γραφεία του συνδέσμου στη Σωτήρη Πέτρουλα. Εθελοντικά και με πολύ μεράκι, η πρόεδρος του συνδέσμου Αντωνία Δελαπόρτα και μέλη του συλλόγου επιμελήθηκαν παραδοσιακές συνταγές δημιουργώντας ένα πλούσιο μπουφε με με το παραδοσιακό έδεσμα της Κρήτης τους κοχλιούς συγκεντρώνοντας περισσότερες από δέκα διαφορετικές συνταγές σε ένα «Φεστιβάλ Χοχλιών». 



Στιφάδο, μπουμπουριστοί, με λαχανικά πάντως σίγουρα καλομαγειρεμένοι με αγάπη και περισσή διάθεση. Τα μέλη απόλαυσαν τις συνταγές και εξαφάνισαν και τον τελευταίο κοχλιό που πέρασε από τα πιάτα. Ακολούθησε παραδοσιακό μουσικό Κρητικό γλέντι με λαούτα και μαντινάδες. 


Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Φαρμάκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Δημήτρης Μπούκης, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη Νίκος Μπάμπαλος, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΠΝΟΗ Κυριάκος Κουτρούλης καθώς και αντιπροσωπείες των δημοτικών συνδυασμών Δίκτυο Πολιτών, ΔΑΣΗ και Λαϊκή Συσπείρωση.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου