Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

  ΗΡΘΕ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΚΟΡΔΟΥΛΑΚΩΝ

Συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό των συνταγών μας η επιμελής Πρόεδρος μας κα Αντωνία Δελαπόρτα Χατζηγρηγοράκη ανέσυρε από τις πολύτιμες αναμνήσεις της τη διαδικασία, με την οποία διατηρούμε τους Βροβιούς ή Ασκορδουλάκους, έναν νόστιμο βολβό που τρώγεται με λαδάκι και ξυδάκι, τραβάει τη ρακή, αλλά καθαριζει και το αίμα και κάνει καλό και στο ζάχαρο Παραθέτουμε τις σημειώσεις της κας Δελαπόρτα:
Αγοράζουμε 3-4 κιλά βροβιούς από το Μάρτη έως το Μάϊο. Προσέχουμε να έχουν πράσινα φύτρα, ένδειξη ότι είναι φρέσκοι.
Παλιότερα βέβαια στα χωριά μας τους βρίσκαμε στα χωράφια όταν τα οργώναμε ή τους βγάζαμε με το σκαλιδάκι. Τέλος πάντων!!!!!!!
 Αφού τους καθαρίσουμε 'όπως τα κρεμμυδάκια τους πλένομε και τους βράζουμε σε αρκετό νερό ώσπου να μαλακώσουν. Μετά αλλάζουμε το νερό 5-6 φορές για να ξεγλυκάνουν λιγάκι. Όταν δούμε πως είναι εντάξει τους βάζουμε σε γυάλινο βάζο με βρασμένο νερό, αλάτι και ξύδι. Βάζουμε και δυο δάχτυλα λάδι για να διατηρηθούν ανέπαφοι.              ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΧΛΙΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΙΣ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ "ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. ΘΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΧΟΧΛΙΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΣΑΣ

1 σχόλιο: